5 ALTERNATIVE PENTRU A MACINA CAFEAUA

FARA RASNITA

 

In calitate de iubitor de cafea, stii ca macinarea boabelor de cafea chiar inainte de a prepara cafeaua este singurul mod prin care vei beneficia de aroma completa a cafelei tale. Dar ce faci daca nu ai la indemana o rasnita sau  ti s-a defectat cea pe care o ai deja, ori ai obiceiul sa cumperi cafeaua deja macinata si a venit ziua sa incerci gustul cafelei proaspat macinate?

Mai jos ti-am pregatit cateva sugestii:

1. Sucitorul

Un sucitor poate fi gasit in majoritatea bucatariilor. Daca nu aveti, orice ustensila circulara, greu și rotund (un termos spre exemplu) iti va servi ca un substitut decent. Desi necesita putin efort, sucitorul va produce o macinare relativ consistenta.

Pune boabele de cafea intr-o punga de tip Ziplock, aseaz-o pe un tocator si sigileaza punga. Pentru inceput zdrobeste cafeaua cu sucitorul, dupa ce ai terminat de zdrobit cafeaua, roteste sucitorul peste cafea pana vezi ca este macinata si textura este uniforma.

Sucitor

2. Mojarul

O metoda ce consuma ceva timp si efort, insa a fost utilizata de secole pana la aparitia rasnitelor moderne. Mojarul s-a folosit mult timp pentru macinarea condimentelor sau semintelor.

Avantajul acestei tehnici este ca aroma cafelei va fi intensa, iar boabele se pot macina foarte fin. Va sugeram un mojar din ceramica, cel din lemn poate absorbi uleiurile din cafea si poate influenta gustul cu aromele condimentelor macinate ulterior in acelasi recipient.

Mojar

3. Blender-ul

Indicat ar fi sa folosesti un blender cu viteze sau setari variabile. Majoritatea au functia de “Puls”, este functia cu care vom macina cafeaua. Pune doar o cantitate mica de cafea la inceput, acest lucru te va ajuta sa obtii o macinare consistenta si uniforma. Continua să adaugi boabe de cafea si macina pana cand vezi ca are granulatia dorita.  Desi blenderul este util pentru a macina cafeaua cand nu ai la indemana o rasnita, trebuie sa stii ca gradul de finete nu va fi atat de mare si este posibil ca bautura sa aiba o aroma diferita decat de obicei.

Blender

4. Satarul Macelarului

Satarul de macelarie este un accesoriu care se gaseste in mai toate bucatariile. Datorita designului mai larg al lamei, vei putea castiga o presiune descendenta si o suprafata mai mare pentru a taia si a sparge cafeaua. Satarul va putea tăia boabele de cafea, iar lama plata iti va permite sa zdrobesti boabele pana la macinarea dorita.

Primul lucru pe care va trebui să-l faci este sa spargi boabele de cafea. Pune toate boabele de cafea pe un blat de lemn sau un tocator mai mare (unele boabe iti vor zbura, cu cat mai mare tocatorul cu atat mai bine). Plaseaza lama deasupra boabelor ai apasa ferm cu palma pentru a sparge boabele. Continua sa apesi lama tragand de sus in jos pentru a macina cat mai fin. Ai grija să nu te tai, continua operatiunea pana esti multumit de granulatie.

Satar

5. Ciocanul

Este o solutie simpla si la indemana oricui. Ai nevoie de o punga tip Ziplock, o suprafata dura, plana (tip tocator) si un ciocan, preferabil sa fie unul cu cap de cauciuc sau de lemn, daca nu ai asa ceva, poti inveli ciocanul cu un prosop sau o carpa subtire. Loveste boabele pana cand acestea sunt foarte bine macinate. Daca e nevoie, poti sa intorci si sa rotesti punga. Iti sugeram sa pui cantitati mici in punga pentru a avea un control mai mare. 

Ciocan

Concluzie:

Acum ai cateva optiuni diferite de macinare, incerca si vezi care functioneaza pentru tine. Daca iti plac rezultatele, minunat! Daca nu, consulta lista noastra de rasnite manuale de cafea - sunt foarte accesibile și compacte (https://coffeestory.ro/accesorii). Nu uita, obiectivul este coerenta, asa ca incerca sa gasesti metoda care ti se potriveste si care iti permite sa controlezi calitatea macinaturii tale.

P.S.- Din testele noastre mojarul a oferit cea mai buna macinatura iar bautura rezultata a fost una placuta la gust si echilibrata.

Comments (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.

Acest site utilizeaza fisiere de tip cookie

pentru a va oferi o experienta mai buna.

Speram ca sunteti de acord, insa puteti

oricand sa controlati aceasta optiune.

Termeni si conditii