CAFEAUA NOASTRA
- Pasul 1: Selectarea cafelei verzi
Cafeaua cu adevarat exceptionala isi incepe drumul din fermele de cafea de specialitate. Cafeaua este cultivata la cote inalte cu nopti reci, care ajuta culturile sa se maturizeze incet, pentru un profil de aroma mai intens. Boabele de cafea de specialitate reprezinta mai putin de 5% din cafeaua cultivata in intreaga lume. Prajitoria Coffee Story se concentreaza pe prajirea in loturi mici mai degraba decat pe prajirea in masa. Astfel, suntem in masura sa selectam doar cafea certificata de specialitate, cafea din comertul echitabil, recoltata cu un impact ecologic minim și practici etice de lucru. Toata cafeaua importata de noi este din recolta ultimului an, un aspect la care tinem si de la care nu facem rabat.
- Pasul 2: Prajirea cafelei
Stilul nostru de prajire este unul light spre medium, credem ca printr-o astfel de prajire punem mai bine in valoare aromele. Prajim cafeaua intr-un prajitor profesional, in loturi mici si cu mare atentie la fiecare profil. Fiecare soi de cafea este profilat in functie de rezultatele obtinute la masa de cupping. Suntem suporterii cafelei single origin si din acest motiv nu facem blend-uri decat la cerere.
De asemenea, mentinem un stoc scazut de cafea prajita, astfel Incat sa va putem oferi mereu cel mai proaspat produs.
- Pasul 3: Ambalare atenta a cafelei
Acum ca am selectat cafea de cea mai buna calitate si am prajit-o, urmeaza ambalarea unde folosim ambalaje de ultima generatie, pungi captusite cu folie si valva de aerisire pentru a pastra cafeaua proaspata o perioada cat mai lunga.
- Pasul 4: Degustare de neuitat
Gustul minunat si unic al cafelei de specialitate este cel pe care dorim sa-l obtinem pentru clientii nostri. Coffee Story folosește standardul SCA pentru prelucrarea si degustarea probelor. Astfel, obtinem o evaluare profesionista a profilului de aroma, corp, nivel de aciditate cat si aroma din post-gust.
Dar, cel mai important in tot acest proces esti tu...clientul nostru. Iti dorim sa te bucuri de aromele complexe ale cafelei noastre fie ca o servesti la noi in cafenea, acasa, la birou sau in vacanta.