Your cart
Nu mai sunt produse in cosul tau
Aeropress-ul este un echipament portabil care poate fi folosit in calatorii, acasa sau la birou. Produce o cafea de corpolenta medie iar in ceasca ofera un gust delicat si matasos.
Pregatirea
- Ai nevoie de 15 gr de cafea proaspat prajita, 225 ml apa, cantar, cronometru, filtrul de hartie pentru aeropress, o rasnita;
- Daca ai ibric cu termometru atunci seteaza temperatura la 92 grade. Daca nu, pune apa la fiert, dupa ce a fiert las-o 30 secunde sa se raceasca, inainte sa o torni peste cafea. Astfel nu vei „arde” cafeaua;
- La reteta de azi vom folosi metoda „inverted”, baga pistonul si intoarce echipamentul ca in poza, pune filtrul de hartie in capacul aeropressului dupa care il umezesti cu apa pentru a inlatura gustul de hartie.
Turnarea
- Macina 15 gr de cafea putin mai grunjos decat sarea de masa. Daca nu ai cantar, foloseste lingura care vine la pachet cu Aeropress-ul. Tine cont ca lingura plina are aprox. 16gr.
- Porneste cronometrul si toarna apa in Aeropress, aproximativ 50ml sau pana la cifra 3 (cifra 3 pentru ca e folosit invers), amesteca folosind spatula venita la pachet si asigura-te ca toata cafeaua a fost umezita, cand cronometru ajunge la 30 sec toarna diferenta de apa (175ml) sau pana ajunge sa fie aproape plin.
Extractia
- Dupa ce ai turnat apa, monteaza filtrul;
- Cand cronometrul ajunge 1:15 minute, intoarce Aeropress-ul pe o cana si preseaza incet pana cand auzi ca iese aer;
- Lasa 5 minute cafeaua sa se racoareasca...intre timp poti curata echipamentul
Enjoy
Ne place ca pe AeroPress sa obtinem o extractie de 20 - 22%, avand ca scop un corp bogat si o senzatie plina de gura. Pe masura ce cafeaua se raceste, se va deschide in aroma si aciditate. Asadar, asezati-va, relaxati-vă si bucurati-va de ea