Ghid complet pentru prepararea cafelei cu Mokapot

Reteta cafea Mokapot

Cafeaua preparată cu ajutorul Mokapot poate fi o adevărată delicatesă pentru papilele gustative. Însă, pentru a obține o cafea de calitate, este important să se urmeze câțiva pași importanți.

Ce este Mokapot?

Mokapot este un echipament special pentru prepararea cafelei, care funcționează prin filtrarea apei calde prin cafeaua măcinată. Aceasta este o metodă clasică de preparare a cafelei, care permite obținerea unui gust bogat și intens.

Ce tip de cafea se poate prepara cu o mașină Mokapot?

Este recomandat să se folosească cafea boabe de calitate superioară, proaspăt prăjită. Cafeaua de specialitate este cea mai potrivită pentru prepararea cu Mokapot, deoarece are un conținut mai mic de cofeină și un gust mai delicat.

Cum se prepară cafeaua cu Mokapot?

·       Fierbi apa într-un vas separat dupa care o torni în rezervorul Mokapot. Apa nu trebuie să depășească valva de aerisire sau marcajul de maxim.

·        Recomandăm 18 grame de cafea la 250 ml de apă.

·        Macină cafeaua mediu-fina (precum sarea de masa), după care o pui în sită, nivelând-o, fără a o presa.

·         Inșurubează partea superioară a Mokapot-ului de partea inferioară, utilizând mănuși antitermice sau un prosop (Atenție! Vasul in care ai turnat apa fierbinte te va frige).

·         Inchide capacul și așează-l pe o sursă de căldură la foc mic. Când cafeaua începe să curgă prin tija centrală și devine deschisă la culoare, ia Mokapot-ul de pe foc și răcește-l sub un jet de apă rece pentru a opri extracția

Se poate servi cafeaua imediat sau se poate lăsa la răcit pentru a o servi ulterior.

Alte detalii:

Este important să se respecte proporțiile recomandate de cafea și apă și să se folosească o cafea proaspătă și de calitate. De asemenea, este recomandat să se curățe regulat echipamentul și filtrul pentru a menține un gust proaspăt și plăcut al cafelei.

Folosind acest ghid pentru prepararea cafelei cu Mokapot, puteți savura acum o cafea delicioasă și de calitate acasă, in călătorii sau la birou. Bucurati-vă de moment!

 

De asemenea, se poate experimenta cu diferite tipuri de cafea pentru a descoperi cel mai potrivit gust pentru preferințele personale. Gasiți aici originile de cafea care le prăjim: www.coffeestory.ro/cafea

 

Product added to wishlist
Product added to compare.

Acest site utilizeaza fisiere de tip cookie

pentru a va oferi o experienta mai buna.

Speram ca sunteti de acord, insa puteti

oricand sa controlati aceasta optiune.

Termeni si conditii