Cafeaua la ibric sau cum mai este cunoscuta cafeaua turceasca, ofera in ceasca o bautura cu corp ridicat si cremos. O cafea buna de savurat langa un desert (dulceata, baclava, rahat).

Pregatirea

  • Ai nevoie de 10 gr de cafea proaspat prajita, 100 ml apa, cantar (optional), o rasnita;
  • Daca ai ibric cu termometru atunci seteaza temperatura la 60 grade. Daca nu, incalzeste apa cat sa fie calduta.
  • La reteta de azi vom folosi o proportie de 1/10 cafea vs apa.

Turnarea

  • Macina 10 gr de cafea la setarea cea mai fina a rasnitei. Daca nu ai cantar, poti pune o lingurita de cafea care cantareste aproximativ 10gr.;
  • Pune cafeaua macinata in ibric;
  • Toarna apa incalzita la 60 de grade peste cafea si amesteca cu o lingurita;

Extractia

  • Pune ibricul la foc foarte mic;
  • Poti sa cronometrezi procesul de extractie care ar trebui sa dureze in jur de 2 minute;
  • Lasam pe foc pana incepe pe margine sa faca caimac. Cand a inceput formarea caimacului ia ibricul de pe foc. Nu lasa sa fiarba, risti sa „arzi” cafeaua;
  • Toarna usor cafeaua in ceasca fara a turna si zatul ramas pe fundul ibricului;
  • Acum te poti bucura de o cafea de specialitate executata corect. Enjoy the moment!!!
Product added to wishlist
Product added to compare.

Acest site utilizeaza fisiere de tip cookie

pentru a va oferi o experienta mai buna.

Speram ca sunteti de acord, insa puteti

oricand sa controlati aceasta optiune.

Termeni si conditii