Your cart
Nu mai sunt produse in cosul tau
Cafeaua la ibric sau cum mai este cunoscuta cafeaua turceasca, ofera in ceasca o bautura cu corp ridicat si cremos. O cafea buna de savurat langa un desert (dulceata, baclava, rahat).
Pregatirea
- Ai nevoie de 10 gr de cafea proaspat prajita, 100 ml apa, cantar (optional), o rasnita;
- Daca ai ibric cu termometru atunci seteaza temperatura la 60 grade. Daca nu, incalzeste apa cat sa fie calduta.
- La reteta de azi vom folosi o proportie de 1/10 cafea vs apa.
Turnarea
- Macina 10 gr de cafea la setarea cea mai fina a rasnitei. Daca nu ai cantar, poti pune o lingurita de cafea care cantareste aproximativ 10gr.;
- Pune cafeaua macinata in ibric;
- Toarna apa incalzita la 60 de grade peste cafea si amesteca cu o lingurita;
Extractia
- Pune ibricul la foc foarte mic;
- Poti sa cronometrezi procesul de extractie care ar trebui sa dureze in jur de 2 minute;
- Lasam pe foc pana incepe pe margine sa faca caimac. Cand a inceput formarea caimacului ia ibricul de pe foc. Nu lasa sa fiarba, risti sa „arzi” cafeaua;
- Toarna usor cafeaua in ceasca fara a turna si zatul ramas pe fundul ibricului;
- Acum te poti bucura de o cafea de specialitate executata corect. Enjoy the moment!!!