Cafeaua la V60 este o cafea cu arome clare și un gust delicat. Un echipament care poate fi folosit atat in excursii, birou sau acasa.

Pregatirea

  • Vei avea nevoie de 20gr. de cafea proaspat prajita, 300 ml apa, cantar, echipamentul V60, filtru de hartie, cronometru, ibric cu gat de lebeda (daca se poate), rasnita;
  • Daca ai ibric cu termometru atunci seteaza temperatura la 92 grade. Daca nu, pune apa la fiert, dupa ce a fiert las-o 30 secunde sa se raceasca, inainte sa o torni peste cafea. Astfel nu vei „arde” cafeaua;
  • Pune filtrul in conul V60 si umezeste-l cu apa fierbinte;
  • Macinatura ar trebui sa fie ca sarea grunjoasa, asa cum se vede in fotografie;

Turnarea

  • Adauga cafeaua macinata in filtrul V60.
  • Reseteaza cantarul;
  • Porneste cronometrul si toarna pentru inceput aproximativ 40ml prin miscari circulare, astfel incat sa umezesti toata cafeaua;
  • Cafeaua acum este in faza de „blooming”. Asteapta 30 secunde, este faza in care se elimina o parte din gaze;
  • Dupa ce au trecut 30 secunde adauga inca 60ml., apoi la minutul 1:00 mai adauga 60ml., la minutul 1:30 adauga 70ml., la minutul 2:00 care este si ultima turnare tot 70ml. In total vei avea 300ml de apa turnata. Toate extractia dureaza aproximativ 3 minute si 15 secunde.

Degustarea

  • Dupa ce extractia s-a terminat, arunca filtrul cu zatul de cafea;
  • Lasa serverul sau ceasca de cafea 5 minute sa se racoreasca;
  • Acum te poti bucura de o cafea de specialitate executata corect. Enjoy the moment!!!
Product added to wishlist
Product added to compare.