Descriere

Cafeaua solubila (liofilizata) Columbia Supremo – Coffee Story, este o cafea 100% Arabica, obtinuta prin cea mai moderna metoda de prelucrare a cafelei instant, care permite pastrarea proprietatilor organoleptice ale acesteia, precum aroma si gustul. Procesul de liofilizare consta in inghetarea boabelor de cafea, urmata de sublimarea ghetii, care se transforma in vapori, fara a trece prin starea lichida. Astfel, se evita formarea de cristale de gheata in interiorul cafelei, care ar putea deteriora calitatea acesteia.

Cafea solubila liofilizata Columbia Supremo

Procesul de liofilizare

Procesul de liofilizare incepe prin prajirea boabelor verzi de cafea, dupa care cafeaua proaspat prajita este trimisa catre instalatiile de procesare. Aici, boabele sunt procesate si inghetate la o temperatura de -50°C.

Cafeaua este expusa la o presiune scazuta, astfel incat gheata din interiorul ei se sublima (trece din stare solida direct in stare de vapori). Acest proces se numeste "sublimare" si este esential pentru a pastra proprietatile organoleptice ale cafelei.

Sublimarea ghetii se face intr-un mediu inchis, care permite recuperarea vaporilor rezultati. Vaporii de apa se condenseaza si se recupereaza, iar cafeaua ramasa este uscata la o temperatura scazuta pentru a elimina orice urma de umiditate. Acest proces evita formarea de cristale de gheata in interiorul cafelei. Acesta este un procedeu natural care nu implica solventi sau produse chimice. Unul dintre avantajele procesului de liofilizare este ca rezulta o cafea care are o durata lunga de pastrare, fara a pierde din calitate si arome. 

Procesul de obtinere a cafelei solubile este mai costisitor decat alte metode de prelucrare a cafelei, deoarece necesita utilizarea unor instalatii speciale, echipamente si tehnologii avansate pentru procesarea cafelei prajite.

Pentru consumatorii care apreciaza calitatea si aroma cafelei noastre dar nu au la indemana un echipament de prepararea cafelei, cafeaua instant poate fi o alegere excelenta.

 

Mod de preparare

Pentru a prepara o ceasca de cafea solubila, aveti nevoie de minim doua ingrediente: cafeaua solubila si apa (sau lapte). Mai jos aveti doua retete experimentate de noi.

 

1.      Reteta cu apa:

-             2 lingurite (5 g) de cafea solubila

-             100 ml de apa incalzita la 80-85 grade C

In ceasca in care ati pus cafeaua solubila, adaugati 2 lingurite de apa incalzita si amestecati energic pana obtineti o crema. Acum turnati restul apei in ceasca si amestecati pana se combina crema cu apa. Va rezulta o cafea cremoasa si aromata. Daca beti cafeaua cu zahar, atunci adaugati si zaharul in ceasca inainte sa o amestecati.

Va sugeram sa utilizati apa de calitate (filtrata sau apa minerala plata), fiarta la 80-85 grade C pentru a obtine o cafea extrasa corect. Daca nu aveti ibric cu termometru, puteti fierbe apa dupa care o lasati la racit aprox. 2 minute. Astfel, temperatura apei va scade sub 85 de grade. C.

Daca apa este prea rece, cafeaua nu se va dizolva complet iar daca este prea fierbinte ea va avea un gust foarte amar.

Aceasta este sugestia noastra pentru a obtine o cafea aromata si echilibrata, dar cu siguranta, puteti experimenta mai multe variante pana o gasiti pe cea care se potriveste gustului vostru.

 

2.      Reteta cu lapte:

-             2 lingurite (5 g) de cafea solubila

-             2 lingurite de apa incalzita (poate fi inlocuita cu lapte incalzit)

-             100 ml lapte incalzit

La fel ca la reteta anterioara, intr-o ceasca adaugati 2 lingurite de cafea solubila, apoi puneti 2 lingurite de apa incalzita (puteti inlocui apa cu laptele pentru o cremozitate mai bogata) si amestecati energic pana obtineti o crema. Acum turnati lapte in ceasca si amestecati pana se combina crema cu laptele. Daca beti cafeaua cu zahar, atunci adaugati si zaharul in ceasca inainte sa o amestecati.

 

Avantajele cafelei solubile

Poate fi preparata in orice moment, fara a necesita utilizarea unui echipament special pentru prepararea cafelei. Acest lucru o face ideala pentru calatorii, la birou sau pentru cei care nu au acces la un aparat de cafea.

Pastrarea proprietatilor organoleptice: prin procesul de liofilizare, se evita deteriorarea aromelor din cafea, iar gustul ramane neschimbat.

Longevitate: Cafeaua liofilizata poate fi pastrata timp indelungat fara a-si pierde din proprietati.

Calitate constanta: procedeul asigura o calitate constanta a cafelei.

 

Pastrarea cafelei solubile

Pentru a pastra calitatea cafelei solubile Coffee Story, este important sa se respecte urmatoarele recomandari:

Pastrati cafeaua intr-un recipient bine inchis, la loc uscat si racoros.

Evitati expunerea la lumina directa a soarelui sau la umiditate.

Nu amestecati cafeaua liofilizata Coffe Story cu alte tipuri de cafea, deoarece acest lucru poate afecta calitatea si aroma cafelei.

 

Concluzie

Cafeaua solubila Coffee Story este o opțiune de top pentru cei care apreciază o cafea cu gust și arome autentice. Procesul de liofilizare asigura pastrarea proprietatilor din boabele de cafea proaspat prajite, oferind o cafea cu o durata de viata mai lunga, fara a pierde din calitate. Este important să respectați recomandarile noastre de preparare si pastrare pentru a beneficia de cea mai buna cafea instant. Prin urmare, daca sunteti un iubitor al cafelei si doriti sa experimentati ceva nou, cafeaua noastra solubila este o alegere excelenta.

Detalii legate de cafeaua solubila liofilizata Columbia Supremo gasiti aici: www.coffeestory.ro

Comments (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.

Acest site utilizeaza fisiere de tip cookie

pentru a va oferi o experienta mai buna.

Speram ca sunteti de acord, insa puteti

oricand sa controlati aceasta optiune.

Termeni si conditii